Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας

Ένα σχολείο που θέλει να σταθεί στη σημερινή κοινωνία, οφείλει να διαμορφώσει και να αρθρώσει ένα νέο παιδαγωγικό λόγο, μια σύγχρονη έννοια γενικής παιδείας κι ένα νέο μορφωτικό ιδεώδες που ν’ αγγίζει τις βαθύτερες χορδές του ανθρώπου.

        Η παιδεία που θα προσφέρει δεν θα πρέπει να επιδιώκει τη συσσώρευση γνώσεων, αλλά τη διέγερση και καλλιέργεια των εσωτερικών εκείνων δυνάμεων και καταβολών του νέου ανθρώπου, όπως επίσης και να νοηματοδοτεί τα μεγάλα προτάγματα της ζωής και της κοινωνίας για να του δώσει νέα πνοή, καθώς είναι πολλαπλά αλλοτριωμένος και χειραγωγημένος. Αποστολή του είναι δηλαδή, ν’ αναζητήσει ένα νέο περιεχόμενο που θα συμβάλλει στο «να φωτίζεται βαθύτερα και πολύμερα η ζωή και τα προβλήματά της, και να ετοιμάζεται ο δρόμος για μια θεωρία της ζωής και του κόσμου» (Ε. Παπανούτσος), με σκοπό πάντα την πνευματική ανέλιξη και εξύψωση του ανθρώπου, την προαγωγή του κοινωνικού του ρόλου και την καλλιέργεια της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τον κάθε άνθρωπο.

Χαιρετισμός Διευθυντή

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,
Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του σχολείου μας! Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που σας καλωσορίζω σε αυτό τον χώρο που αποτελεί μια ηλεκτρονική αντανάκλαση της κοινότητάς μας.
Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, να εμπνέουμε και να υποστηρίζουμε τους μαθητές μας σε κάθε βήμα τους. Μέσα από αυτόν τον ιστότοπο, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερώνεστε για τις τελευταίες ανακοινώσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις εκδηλώσεις και πολλά άλλα.
Η εκπαιδευτική μας ομάδα είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή μας και στην προετοιμασία τους για μια επιτυχημένη και φωτεινή μέλλουσα πορεία.
Μέσω της ιστοσελίδας μας, θέλουμε να διατηρούμε ζωντανή την επικοινωνία μεταξύ μας. Είμαι πάντα ανοιχτός στις απόψεις, τις ιδέες και τα σχόλιά σας. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να μας ενημερώνετε για οτιδήποτε θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στο σχολείο μας.
Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος της σχολικής μας κοινότητας και ανυπομονούμε να ζήσουμε μαζί μια αξέχαστη εκπαιδευτική περιπέτεια.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Γάκης

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

- Αίτηση
- Αίτηση για Όμιλο
- Δικαιολόγηση Απουσιών
- Υπεύθυνη Δήλωση
- Εγκριτικό Σημείωμα Εκδρομής
- Εγκριτικό Σημείωμα Προγράμματος