ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


Στο Διάστημα 3-6 Απριλίου, ομάδα μαθητών του σχολείου μας από το Περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Στον Αειφόρο Τουρισμό λέμε ναι!” και το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας “Εθελοντισμός“, μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές Κτενά Χριστίνα, Μισιχρόνη Αλεξάνδρα και Μπακόπουλου Νίκο,  πραγματοποίησαν Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Σαντορίνη.

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα και σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν την Ιστορία, την παράδοση και την κουλτούρα του νησιού, ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, επισκέφτηκαν το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας και το Μουσείο της Χαμένης Ατλαντίδας, περιπλανήθηκαν με τους ειδικούς μουσειολόγους στο Βιομηχανικό Μουσείο Ντομάτας, πήραν συνέντευξη από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνη Πολιτισμού και Τουρισμού, ήρθαν σε επαφή με εθελοντικές ομάδες του νησιού γνωρίζοντας την δράση τους, γνώρισαν από κοντά την προστατευόμενη παραλία Βλυχάδα, φωτογράφησαν από ψηλά την Κόκκινη παραλία, περπάτησαν στα σοκάκια των Φηρών και στην Καλδέρα, απόλαυσαν το ηλιοβασίλεμα από την Οία και το Φηροστεφάνι και τράβηξαν υπέροχες φωτογραφίες προσπαθώντας να αποτυπώσουν την μοναδικότητα του τοπίου.

Κορυφαία εμπειρία η επίσκεψη στη Νέα Καμένη για να γνωρίσουν τα παιδιά το ηφαίστειο της Σαντορίνης, να καταλάβουν τη δυναμική των ηφαιστειακών εκρήξεων, αλλά και να ενημερωθούν για τα νέα αποτελέσματα των ερευνών στον υποθαλάσσιο χώρο.

Εκεί είχαν την τιμή και τη χαρά να έχουν ως ξεναγό τους την καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας του ΕΚΠΑ κυρία Εύη Νομικού και να συνεργαστούν με μαθητές από τις περιβαλλοντικές ομάδες των Γυμνασίων Φηρών και Εμπορείου. Η μεταφορά με το τελεφερίκ στο παλιό λιμάνι και με τη λάντζα στη Νέα Καμένη και στην Παλαιά Καμένη ήταν προσφορά των Λεμβούχων.

Χαιρετισμός Διευθυντή

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,
Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του σχολείου μας! Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που σας καλωσορίζω σε αυτό τον χώρο που αποτελεί μια ηλεκτρονική αντανάκλαση της κοινότητάς μας.
Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, να εμπνέουμε και να υποστηρίζουμε τους μαθητές μας σε κάθε βήμα τους. Μέσα από αυτόν τον ιστότοπο, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερώνεστε για τις τελευταίες ανακοινώσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις εκδηλώσεις και πολλά άλλα.
Η εκπαιδευτική μας ομάδα είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή μας και στην προετοιμασία τους για μια επιτυχημένη και φωτεινή μέλλουσα πορεία.
Μέσω της ιστοσελίδας μας, θέλουμε να διατηρούμε ζωντανή την επικοινωνία μεταξύ μας. Είμαι πάντα ανοιχτός στις απόψεις, τις ιδέες και τα σχόλιά σας. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να μας ενημερώνετε για οτιδήποτε θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στο σχολείο μας.
Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος της σχολικής μας κοινότητας και ανυπομονούμε να ζήσουμε μαζί μια αξέχαστη εκπαιδευτική περιπέτεια.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Γάκης

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

- Αίτηση
- Αίτηση για Όμιλο
- Δικαιολόγηση Απουσιών
- Υπεύθυνη Δήλωση
- Εγκριτικό Σημείωμα Εκδρομής
- Εγκριτικό Σημείωμα Προγράμματος