Κανονισμός αντί-εκφοβιστικής συμπεριφοράς

  1. Ορισμός του Εκφοβισμού: Ο εκφοβισμός αποτελεί μια μορφή προσβλητικής, επιθετικής ή προκλητικής συμπεριφοράς που μπορεί να προκαλέσει βλάβη, πόνο ή φόβο σε έναν μαθητή. Αυτό μπορεί να συμβεί λεκτικά, ψυχολογικά, σωματικά, κοινωνικά ή μέσω ηλεκτρονικών μέσων.
  2. Απαγόρευση Εκφοβιστικής Συμπεριφοράς: Ο σχολικός χώρος θα πρέπει να είναι ασφαλής για όλους τους μαθητές. Απαγορεύεται αυστηρά η εκφοβιστική συμπεριφορά και όλες τις μορφές παρενόχλησης ή παραβίασης των άλλων.
  3. Αναφορά και Αντιμετώπιση Καταγγελιών: Οι μαθητές που έχουν πέσει θύματα εκφοβιστικής συμπεριφοράς καλούνται να αναφέρουν τις περιπτώσεις σε κάποιον εκπαιδευτικό ή στη σχολική διοίκηση. Οι καταγγελίες θα χειρίζονται με εμπιστευτικότητα, και θα λαμβάνονται κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των καταγγελιών.
  4. Συνέπειες για τους Εκφοβιστές: Οι μαθητές που εμπλέκονται σε εκφοβιστική συμπεριφορά θα υπόκεινται σε διάφορες μορφές κυρώσεων, ανάλογα με τη σοβαρότητα της πράξης. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν πειθαρχικές συναντήσεις, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, ή και αναστολή από το σχολείο.
  5. Υποστήριξη για τα Θύματα: Τα θύματα εκφοβισμού θα λαμβάνουν άμεση υποστήριξη από τους εκπαιδευτικούς και τη σχολική διοίκηση. Θα διατίθενται προγράμματα υποστήριξης για να βοηθήσουν τα θύματα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του εκφοβισμού και να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους.
  6. Ενημέρωση της Σχολικής Κοινότητας: Ο κανονισμός θα δημοσιευτεί και θα διανεμηθεί σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό του σχολείου, προκειμένου να ενημερωθούν για την αντιεκφοβιστική πολιτική του σχολείου.

Χαιρετισμός Διευθυντή

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,
Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του σχολείου μας! Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που σας καλωσορίζω σε αυτό τον χώρο που αποτελεί μια ηλεκτρονική αντανάκλαση της κοινότητάς μας.
Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, να εμπνέουμε και να υποστηρίζουμε τους μαθητές μας σε κάθε βήμα τους. Μέσα από αυτόν τον ιστότοπο, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερώνεστε για τις τελευταίες ανακοινώσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις εκδηλώσεις και πολλά άλλα.
Η εκπαιδευτική μας ομάδα είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή μας και στην προετοιμασία τους για μια επιτυχημένη και φωτεινή μέλλουσα πορεία.
Μέσω της ιστοσελίδας μας, θέλουμε να διατηρούμε ζωντανή την επικοινωνία μεταξύ μας. Είμαι πάντα ανοιχτός στις απόψεις, τις ιδέες και τα σχόλιά σας. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να μας ενημερώνετε για οτιδήποτε θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στο σχολείο μας.
Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος της σχολικής μας κοινότητας και ανυπομονούμε να ζήσουμε μαζί μια αξέχαστη εκπαιδευτική περιπέτεια.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Γάκης

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

- Αίτηση
- Αίτηση για Όμιλο
- Δικαιολόγηση Απουσιών
- Υπεύθυνη Δήλωση
- Εγκριτικό Σημείωμα Εκδρομής
- Εγκριτικό Σημείωμα Προγράμματος