ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΑΡΑ


Την Πέμπτη, 23 Μαρτίου, τίμησε το Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών με την παρουσία του ο γνωστός συγγραφέας και πολύπειρος φιλόλογος, κ. Κώστας Λογαράς.

Συναντήθηκε με 4 μαθήτριές μας της Γ΄ Γυμνασίου, Ζωή Δημητροπούλου, Μυρτώ Καϊάφα, Σοφία Μπάκου και Κωνσταντίνα Παναγιωτακοπούλου, και συζήτησε την αναγνωστική τους εμπειρία από το τελευταίο του μυθιστόρημα «Όταν βγήκε από τη σκιά».

Οι μαθήτριες αναφέρθηκαν στα σημεία του βιβλίου που τις συγκίνησαν, αλλά και εξέφρασαν τα ερωτήματά τους σχετικά με την πλοκή και τους ήρωες του έργου. Επ΄ ευκαιρία της συνάντησης, οι μαθήτριές μας απηύθυναν ερωτήσεις στον κ. Κώστα Λογαρά αναφορικά με τη διαδικασία της συγγραφής, της έμπνευσης, αλλά και τους στόχους ενός συγγραφικού πονήματος. Η δράση αυτή, που συντόνισε η φιλόλογος του Προτύπου Γυμνασίου Πάτρας, Νίκη Ευσταθοπούλου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σύνταξης ηλεκτρονικού περιοδικού του σχολείου μας, όπου και θα δημοσιευθούν τα κύρια σημεία αυτής της συνάντησης.

Ολοκληρώνοντας την πολύτιμη αυτή και διαγενεακή συζήτηση για τα θέματα του μυθιστορήματος, αλλά και  διαχρονικότερα ζητήματα της ζωής, ο κ. Κώστας Λογαράς μάς έδωσε πολύτιμες συμβουλές για μια ορθή εκφραστική ανάγνωση ενός λογοτεχνικού κειμένου.

Πολλά συγχαρητήρια στη Ζωή, στη Μυρτώ, στη Σοφία και στην Κωνσταντίνα για τις εύστοχες παρατηρήσεις και τις καίριες ερωτήσεις τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κώστα Λογαρά για την τιμή που μας έκανε!

Χαιρετισμός Διευθυντή

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,
Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του σχολείου μας! Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που σας καλωσορίζω σε αυτό τον χώρο που αποτελεί μια ηλεκτρονική αντανάκλαση της κοινότητάς μας.
Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, να εμπνέουμε και να υποστηρίζουμε τους μαθητές μας σε κάθε βήμα τους. Μέσα από αυτόν τον ιστότοπο, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερώνεστε για τις τελευταίες ανακοινώσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις εκδηλώσεις και πολλά άλλα.
Η εκπαιδευτική μας ομάδα είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή μας και στην προετοιμασία τους για μια επιτυχημένη και φωτεινή μέλλουσα πορεία.
Μέσω της ιστοσελίδας μας, θέλουμε να διατηρούμε ζωντανή την επικοινωνία μεταξύ μας. Είμαι πάντα ανοιχτός στις απόψεις, τις ιδέες και τα σχόλιά σας. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να μας ενημερώνετε για οτιδήποτε θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στο σχολείο μας.
Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος της σχολικής μας κοινότητας και ανυπομονούμε να ζήσουμε μαζί μια αξέχαστη εκπαιδευτική περιπέτεια.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Γάκης

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

- Αίτηση
- Αίτηση για Όμιλο
- Δικαιολόγηση Απουσιών
- Υπεύθυνη Δήλωση
- Εγκριτικό Σημείωμα Εκδρομής
- Εγκριτικό Σημείωμα Προγράμματος