Συμμετοχή του Ομίλου Ρητορικής Πρότυπου Γυμνασίου Πατρών στους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Pierce


Μια 10μελής ομάδα μαθητριών και μαθητών του ομίλου ρητορικής του Πρότυπου Γυμνασίου Πάτρας συμμετείχε στους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης του Αμερικάνικου Κολλεγίου Pierce που διεξήχθησαν στην Αθήνα από την Παρασκευή 3 Μαρτίου έως και την Κυριακή 5 Μαρτίου. Στους αγώνες αυτούς έλαβαν μέρος 22 Γυμνάσια από όλη την Ελλάδα. Τους μαθητές συνόδευσαν η Ευσταθοπούλου Νίκη, φιλόλογος και υπεύθυνη του Ομίλου Ρητορικής και η Καρούμπαλη Ευγενία, μουσικός. Οι μαθητές συμμετείχαν και στα τρία αγωνίσματα του διαγωνισμού, με τη Μαριέττα Μπαμπαλή, μαθήτρια της ΄Γ Γυμνασίου να κατατάσσεται 2η πανελλαδικά στον Προτρεπτικό λόγο.

Η ομάδα των διττών λόγων αποτελείτο από τους μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Πάτρας: Κρεμμύδα Χρήστο, Κολιόπουλο Γρηγόρη, Κούτρα Μαρία, Στρεμμένου Έλενα και Σολωμού Σεμίνα. Αγωνίστηκαν σε 2 διαφορετικά θέματα και τρεις διαφορετικούς γύρους στο ομαδικό αγώνισμα της αντιλογίας. Στην εκφραστική ανάγνωση λογοτεχνικών αποσπασμάτων αγωνίστηκαν οι μαθήτριες: Μαλαταρά Ρεγγίνα, Πολυδωροπούλου Ιωάννα και Αποστολοπούλου Κωνσταντίνα, και έλαβαν εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτές και στις δύο φάσεις που αγωνίστηκαν. Τέλος, στον ατομικό αγώνισμα του προτρεπτικού λόγου αγωνίστηκαν οι: Αθανασόπουλος Νικόλαος και Μπαμπαλή Μαριέττα, αναπτύσσοντας ένα δοθέν θέμα σε ομιλία 3 περίπου λεπτών σε κοινό. Μάλιστα η Μαριέττα πέρασε στον τελικό του αγωνίσματος και κατατάχθηκε δεύτερη πανελλαδικά, αναπτύσσοντας το θέμα «η τέχνη είναι φάρμακο για την κοινωνία μας»!!

Θερμά συγχαρητήρια στη Μαριέττα Μπαμπαλή για την επιτυχία της! Πολλά μπράβο σε όσες και όσους συμμετείχαν. Κι εις ανώτερα στο μέλλον.

Χαιρετισμός Διευθυντή

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,
Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του σχολείου μας! Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που σας καλωσορίζω σε αυτό τον χώρο που αποτελεί μια ηλεκτρονική αντανάκλαση της κοινότητάς μας.
Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, να εμπνέουμε και να υποστηρίζουμε τους μαθητές μας σε κάθε βήμα τους. Μέσα από αυτόν τον ιστότοπο, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερώνεστε για τις τελευταίες ανακοινώσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις εκδηλώσεις και πολλά άλλα.
Η εκπαιδευτική μας ομάδα είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή μας και στην προετοιμασία τους για μια επιτυχημένη και φωτεινή μέλλουσα πορεία.
Μέσω της ιστοσελίδας μας, θέλουμε να διατηρούμε ζωντανή την επικοινωνία μεταξύ μας. Είμαι πάντα ανοιχτός στις απόψεις, τις ιδέες και τα σχόλιά σας. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να μας ενημερώνετε για οτιδήποτε θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στο σχολείο μας.
Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος της σχολικής μας κοινότητας και ανυπομονούμε να ζήσουμε μαζί μια αξέχαστη εκπαιδευτική περιπέτεια.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Γάκης

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

- Αίτηση
- Αίτηση για Όμιλο
- Δικαιολόγηση Απουσιών
- Υπεύθυνη Δήλωση
- Εγκριτικό Σημείωμα Εκδρομής
- Εγκριτικό Σημείωμα Προγράμματος