Από την Αρχαία Ολυμπία στο Παρίσι: ένα ταξίδι στον χρόνο, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό


Τη σχολική χρονιά 2022-23 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών η διαθεματική δράση Από την Αρχαία Ολυμπία στο Παρίσι: ένα ταξίδι στον χρόνο, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Στόχος της δράσης αυτής ήταν οι μαθητές να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες στη γαλλική γλώσσα, να αναγνωρίσουν το μέγεθος της ελληνικής πολιτιστικής Ολυμπιακής κληρονομιάς και συγχρόνως τη συνεισφορά της Γαλλίας στην αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, να ανακαλύψουν τα ιδεώδη και τις αξίες του Ολυμπισμού, να κατανοήσουν την πορεία των Ολυμπιακών Αγώνων από το παρελθόν μέχρι και σήμερα, να συλλέξουν πληροφορίες για τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα και τέλος να συνεργαστούν με άλλους μαθητές/τριες από την Ελλάδα και την Γαλλία.

Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκαν κατά της διάρκεια του σχολικού έτους α. εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους που σχετίζονται με τον αθλητισμό (Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών, Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων, Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας), β. ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε μουσεία (Μουσείο Ακρόπολης, Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών) όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε εκθέματα που αφορούν σε αθλήματα και αθλητές γ. διαδικτυακές συναντήσεις με αθλητές/τριες καθώς και δ. εργασίες των μαθητών/τριών γύρω από το ίδιο θέμα. Ο παρακάτω σύνδεσμος αποτελεί μια συνεργατική ιστοσελίδα, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης προκειμένου να φιλοξενήσει τις μαθητικές δημιουργίες.

Ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων

Καλή πλοήγηση!

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Αναστασία Πετρολέκα (Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών) και         Χριστίνα Διπλάρη (Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών)

Χαιρετισμός Διευθυντή

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,
Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του σχολείου μας! Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που σας καλωσορίζω σε αυτό τον χώρο που αποτελεί μια ηλεκτρονική αντανάκλαση της κοινότητάς μας.
Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, να εμπνέουμε και να υποστηρίζουμε τους μαθητές μας σε κάθε βήμα τους. Μέσα από αυτόν τον ιστότοπο, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερώνεστε για τις τελευταίες ανακοινώσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις εκδηλώσεις και πολλά άλλα.
Η εκπαιδευτική μας ομάδα είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή μας και στην προετοιμασία τους για μια επιτυχημένη και φωτεινή μέλλουσα πορεία.
Μέσω της ιστοσελίδας μας, θέλουμε να διατηρούμε ζωντανή την επικοινωνία μεταξύ μας. Είμαι πάντα ανοιχτός στις απόψεις, τις ιδέες και τα σχόλιά σας. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να μας ενημερώνετε για οτιδήποτε θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στο σχολείο μας.
Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος της σχολικής μας κοινότητας και ανυπομονούμε να ζήσουμε μαζί μια αξέχαστη εκπαιδευτική περιπέτεια.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Γάκης

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

- Αίτηση
- Αίτηση για Όμιλο
- Δικαιολόγηση Απουσιών
- Υπεύθυνη Δήλωση
- Εγκριτικό Σημείωμα Εκδρομής
- Εγκριτικό Σημείωμα Προγράμματος