Διδακτική επίσκεψη στο μυκηναϊκό νεκροταφείο Βούντενης


Την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023, η Α’ τάξη του Σχολείου μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο μυκηναϊκό νεκροταφείο της Βούντενης στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας. Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν ο εμπλουτισμός της διδακτικής πράξης και η πραγματοποίηση της μαθησιακής εμπειρίας σε ένα φυσικό περιβάλλον που τέρπει και συνάμα ηρεμεί την ψυχή.

Σε έναν φιλόξενο αρχαιολογικό χώρο και με τη βοήθεια μιας κατατοπιστικής ξενάγησης, οι ομάδες των μαθητών και μαθητριών είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά τους θαλαμωτούς τάφους των Μυκηναίων της Βούντενης, να επεκτείνουν τις γνώσεις τους για τον μυκηναϊκό πολιτισμό και να πληροφορηθούν άγνωστες σε αυτούς πτυχές της τοπικής μας ιστορίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση, επίσης, προκάλεσε στα παιδιά η μαγευτική διαδρομή από τον χώρο στάθμευσης μέχρι την είσοδο του μυκηναϊκού πάρκου. Η πυκνή βλάστηση που τη χαρακτηρίζει ανακαλεί στη μνήμη το όνομα «Σκιόεσσα», που αποτελεί την επίσημη ονομασία της περιοχής της Βούντενης.  

Αποχαιρετήσαμε τον αρχαιολογικό χώρο με την ευχή να έχουμε και πάλι την ευκαιρία να τον επισκεφθούμε!

Συντονίστριες: Ελένη Κατσιγιάννη (ΠΕ02), Καλλιρρόη Καρασταμάτη (ΠΕ02)

Συνοδοί: Χριστίνα Κτενά (ΠΕ80), Μαριάνα Ξυνή (ΠΕ02)

Χαιρετισμός Διευθυντή

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,
Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του σχολείου μας! Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που σας καλωσορίζω σε αυτό τον χώρο που αποτελεί μια ηλεκτρονική αντανάκλαση της κοινότητάς μας.
Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, να εμπνέουμε και να υποστηρίζουμε τους μαθητές μας σε κάθε βήμα τους. Μέσα από αυτόν τον ιστότοπο, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερώνεστε για τις τελευταίες ανακοινώσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις εκδηλώσεις και πολλά άλλα.
Η εκπαιδευτική μας ομάδα είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή μας και στην προετοιμασία τους για μια επιτυχημένη και φωτεινή μέλλουσα πορεία.
Μέσω της ιστοσελίδας μας, θέλουμε να διατηρούμε ζωντανή την επικοινωνία μεταξύ μας. Είμαι πάντα ανοιχτός στις απόψεις, τις ιδέες και τα σχόλιά σας. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να μας ενημερώνετε για οτιδήποτε θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στο σχολείο μας.
Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος της σχολικής μας κοινότητας και ανυπομονούμε να ζήσουμε μαζί μια αξέχαστη εκπαιδευτική περιπέτεια.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Γάκης

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

- Αίτηση
- Αίτηση για Όμιλο
- Δικαιολόγηση Απουσιών
- Υπεύθυνη Δήλωση
- Εγκριτικό Σημείωμα Εκδρομής
- Εγκριτικό Σημείωμα Προγράμματος