Μάθημα ΖΩΗΣ


Στις 27/3/2024 επισκεφθήκαμε την κ. Στεφάνου, μια από τις επιζήσασες από τη θηριωδία του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουμε τι νιώσαμε από την επικοινωνία μαζί της. Φύγαμε όλοι συγκλονισμένοι, εμπνευσμένοι και σοφότεροι.

Η κ. Στεφάνου επαναπροσδιόρισε την έννοια της ανθρωπιάς, τόνισε την αξία του αγώνα και της πίστης στη ζωή μας. Περιέγραψε τα γεγονότα του ολοκαυτώματος, όπως τα βίωσε η ίδια, και μας δίδαξε τη σημασία της αξιοπρεπούς απάντησης της ίδιας στο μίσος. Τα μάτια μας δάκρυσαν πολλές φορές, όταν βλέπαμε ότι μπροστά μας είχαμε μια γνήσια Ελληνίδα, έναν μοναδικό άνθρωπο που η ζωή του ήταν ταυτισμένη με τον πόνο και τις δυσκολίες. Παρόλα αυτά όμως δε λύγισε, δεν πτοήθηκε, αλλά με πίστη στη νοημοσύνη, στον Θεό και στις δυνάμεις του ανθρώπου αγωνίστηκε και αγωνίζεται κάθε λεπτό.

κ. Στεφάνου, υποκλινόμαστε στο μεγαλείο σας!

Είμαστε τυχεροί που σας γνωρίσαμε!

Κάθε λέξη σας είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για εμάς!

Δύσκολα μπορούμε να σας μιμηθούμε. Είστε όμως ο οδοδείκτης, η ζωντανή ιστορία της Ελλάδας. Στο γλυκό σας χαμόγελο είδαμε την αγάπη, την πίστη και το μεγαλείο σας. Στο κοφτερό βλέμμα σας αντικρίσαμε τα μάτια της μεγάλης ψυχής σας. Στον λόγο σας είδαμε τη σοφία και το απόσταγμα της ελληνικής μεγαλοπρέπειας!

Σήμερα ακούσαμε το πιο ωραίο μάθημα Ιστορίας και ΖΩΗΣ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που υπήρξατε, υπάρχετε και θα υπάρχετε στις καρδιές μας!

Χαιρετισμός Διευθυντή

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,
Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του σχολείου μας! Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που σας καλωσορίζω σε αυτό τον χώρο που αποτελεί μια ηλεκτρονική αντανάκλαση της κοινότητάς μας.
Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, να εμπνέουμε και να υποστηρίζουμε τους μαθητές μας σε κάθε βήμα τους. Μέσα από αυτόν τον ιστότοπο, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερώνεστε για τις τελευταίες ανακοινώσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις εκδηλώσεις και πολλά άλλα.
Η εκπαιδευτική μας ομάδα είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή μας και στην προετοιμασία τους για μια επιτυχημένη και φωτεινή μέλλουσα πορεία.
Μέσω της ιστοσελίδας μας, θέλουμε να διατηρούμε ζωντανή την επικοινωνία μεταξύ μας. Είμαι πάντα ανοιχτός στις απόψεις, τις ιδέες και τα σχόλιά σας. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να μας ενημερώνετε για οτιδήποτε θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στο σχολείο μας.
Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος της σχολικής μας κοινότητας και ανυπομονούμε να ζήσουμε μαζί μια αξέχαστη εκπαιδευτική περιπέτεια.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Γάκης

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

- Αίτηση
- Αίτηση για Όμιλο
- Δικαιολόγηση Απουσιών
- Υπεύθυνη Δήλωση
- Εγκριτικό Σημείωμα Εκδρομής
- Εγκριτικό Σημείωμα Προγράμματος