Οι Δρόμοι του 1821


Στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας δια της Υπεύθυνης της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Νομού Αχαΐας ανέπτυξε τη δράση «Οι Δρόμοι του 1821» για εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Το σχολείο μας επέλεξε τους δρόμους Μαιζώνος και Κανάρη. Oι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες μαθητές/μαθήτριες συγκέντρωσαν και επέλεξαν το σχετικό υλικό (βιογραφία, πίνακες, πορτρέτα κ.ά.), φωτογράφισαν τους δρόμους και τις πινακίδες τους, φιλοτέχνησαν τις δικές τους πινακίδες, αναζήτησαν φωτογραφίες ή οπτικό υλικό των δρόμων στο παρελθόν.

Τα παρακάτω ψηφιακά βιβλία τα οποία δημιουργήθηκαν με το ψηφιακό εργαλείο bookcreator αφιερωμένα στους δύο αγωνιστές της Επανάστασης: Νικόλαο-Ιωσήφ Μαιζών και Κωνσταντίνο Κανάρη, αποτελούν το τελικό προϊόν της δράσης μας.

Νικόλαος-Ιωσήφ Μαιζών

Κωνσταντίνος Κανάρης

Όλο το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στα δύο ψηφιακά βιβλία ενσωματώθηκε

επίσης στο ψηφιακό εργαλείο Thinglink:

Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες για τη συμμετοχή τους!!!

Υπεύθυνες καθηγήτριες:

Κίζιλη Βασιλική, ΠΕ02

Πετρολέκα Αναστασία, ΠΕ05

Οι μαθητές αποτυπώνουν εικαστικά το νόημα του Αγώνα του 1821

Τρεις μαθητές από το σχολείο μας: Νιόβη-Σοφία Σοφού από την Α’, Αθανασία-Θεοδώρα   Κούλη από τη Β΄ και Χρήστος Δελδήμος από τη  Γ΄ Γυμνασίου συμμετείχαν στον Διεθνή Διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Οι μαθητές αποτυπώνουν εικαστικά το νόημα του Αγώνα του 1821» του Εθνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Η συνολική παρουσίαση των έργων των μαθητών που δήλωσαν συμμετοχή εκτίθενται στην ιστοσελίδα του ΕΙΠ στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο:  https://bit.ly/2SWf1bJ.

Θα βρείτε τα έργα των μαθητών μας στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοπόννησος.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Πετρολέκα Αναστασία (ΠΕ05), Κίζιλη Βασιλική (ΠΕ02), Στεφανίδη Χρυσούλα (ΠΕ08).

Χαιρετισμός Διευθυντή

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,
Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του σχολείου μας! Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που σας καλωσορίζω σε αυτό τον χώρο που αποτελεί μια ηλεκτρονική αντανάκλαση της κοινότητάς μας.
Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, να εμπνέουμε και να υποστηρίζουμε τους μαθητές μας σε κάθε βήμα τους. Μέσα από αυτόν τον ιστότοπο, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερώνεστε για τις τελευταίες ανακοινώσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις εκδηλώσεις και πολλά άλλα.
Η εκπαιδευτική μας ομάδα είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή μας και στην προετοιμασία τους για μια επιτυχημένη και φωτεινή μέλλουσα πορεία.
Μέσω της ιστοσελίδας μας, θέλουμε να διατηρούμε ζωντανή την επικοινωνία μεταξύ μας. Είμαι πάντα ανοιχτός στις απόψεις, τις ιδέες και τα σχόλιά σας. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να μας ενημερώνετε για οτιδήποτε θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στο σχολείο μας.
Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος της σχολικής μας κοινότητας και ανυπομονούμε να ζήσουμε μαζί μια αξέχαστη εκπαιδευτική περιπέτεια.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Γάκης

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

- Αίτηση
- Αίτηση για Όμιλο
- Δικαιολόγηση Απουσιών
- Υπεύθυνη Δήλωση
- Εγκριτικό Σημείωμα Εκδρομής
- Εγκριτικό Σημείωμα Προγράμματος