Πανδημία: να το δούμε ως ευκαιρία


Την τρέχουσα σχολική χρονιά το σχολείο μας έλαβε μέρος στο πρόγραμμα: «Πανδημία: να το δούμε ως ευκαιρία» που διοργάνωσε το Κ.Ε.ΠΕ.Α /ΚΠΕ Μεσολογγίου. Οι μαθητές/τριες της Β΄Γυμνασίου υλοποίησαν τις δράσεις του προγράμματος στο πλαίσιο διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και της Γαλλικής Γλώσσας. Συγκεκριμένα μελέτησαν το έργο του Αλμπέρ Καμύ Η Πανούκλα δίνοντας έμφαση στις απόψεις και τις στάσεις των βασικών ηρώων ως προς την επιδημία του Οράν της Αλγερίας. Επίσης ανέλυσαν τα φιλοσοφικά νοήματα του έργου (μοναξιά, απομόνωση, φόβος, πόνος) καθώς και τους πολλαπλούς συμβολισμούς (επιδημία, πόλεμος, φασιστικά καθεστώτα). Αναζήτησαν στο διαδίκτυο εικαστικά έργα σχετικά με το διαχρονικό θέμα της πανδημίας αλλά και του πολέμου. Μετέτρεψαν αποσπάσματα του έργου σε πολυτροπικά κείμενα εμπλουτίζοντάς τα με υπερσυνδέσμους και φωτογραφικό υλικό από το διαδίκτυο και δημιούργησαν ποικίλα κειμενικά είδη (ημερολόγιο, μονόλογος, ποίημα, ψηφιακή χρονογραμμή, ψηφιακή αφίσα κ.ά.) με αφορμή το έργο του Καμύ  και τη σύγχρονη πανδημία. Το τελικό προϊόν που περιέχει όλες τις δημιουργίες των μαθητών/τριών βρίσκεται στο παρακάτω ψηφιακό βιβλίο. 

Το ψηφιακό μας βιβλίο (Η Πανούκλα του Αλμπέρ Καμύ)

Η γκαλερί με τα έργα των μαθητών/τριών για την πανδημία

https://www.emaze.com/@ALRZRZTZQ/gallery

Δείτε τα έργα των μαθητών/τριών αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ Μεσολογγίου

https://webergalia2020.wixsite.com/natodoumewseukairia/copy-of-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82

Χαιρετισμός Διευθυντή

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,
Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του σχολείου μας! Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που σας καλωσορίζω σε αυτό τον χώρο που αποτελεί μια ηλεκτρονική αντανάκλαση της κοινότητάς μας.
Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, να εμπνέουμε και να υποστηρίζουμε τους μαθητές μας σε κάθε βήμα τους. Μέσα από αυτόν τον ιστότοπο, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερώνεστε για τις τελευταίες ανακοινώσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις εκδηλώσεις και πολλά άλλα.
Η εκπαιδευτική μας ομάδα είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή μας και στην προετοιμασία τους για μια επιτυχημένη και φωτεινή μέλλουσα πορεία.
Μέσω της ιστοσελίδας μας, θέλουμε να διατηρούμε ζωντανή την επικοινωνία μεταξύ μας. Είμαι πάντα ανοιχτός στις απόψεις, τις ιδέες και τα σχόλιά σας. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να μας ενημερώνετε για οτιδήποτε θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στο σχολείο μας.
Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος της σχολικής μας κοινότητας και ανυπομονούμε να ζήσουμε μαζί μια αξέχαστη εκπαιδευτική περιπέτεια.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Γάκης

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

- Αίτηση
- Αίτηση για Όμιλο
- Δικαιολόγηση Απουσιών
- Υπεύθυνη Δήλωση
- Εγκριτικό Σημείωμα Εκδρομής
- Εγκριτικό Σημείωμα Προγράμματος