Σύγχρονη Επιμορφωτική εξ αποστάσεως Δράση Ξενόγλωσσων Καθηγητών/τριών Προτύπων Σχολείων Πάτρας (και λοιπών σχολείων Ν. Αχαΐας


Σας ενημερώνουμε ότι η βιντεοσκοπημένη Επιμορφωτική Δράση των Ξενόγλωσσων Καθηγητών των Προτύπων Σχολείων ‘‘Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση’’ που πραγματοποιήθηκε στις 21/12/2023, αναρτήθηκε και είναι προσβάσιμη στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=cpEIJ3J26K4


Οι Ενδοσχολικές Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου του Προτύπου Γυμνασίου Πατρών και του Προτύπου Λυκείου Πατρών, κ.κ. Μωραΐτη Μαρία, ΠΕ06 και Χριστοπούλου Μαρία, Πε06, διοργανώνουν από κοινού σύγχρονη εξ αποστάσεως ενδοσχολική επιμορφωτική δράση με τίτλο: «Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», την Πέμπτη, 21-12-2023 και ώρες 11:00-13:30, η οποία έχει λάβει έγκριση από τα ΕΠ.Ε.Σ. των δύο σχολείων (αρ. Πράξης ΕΠ.Ε.Σ. Γυμνασίου: 8/30-10-2023 και αρ. Πράξης ΕΠ.Ε.Σ. Λυκείου: 9/6-11-2023).
Η επιμορφωτική αυτή δράση απευθύνεται πρωτίστως στις Καθηγήτριες Ξένων Γλωσσών των δύο Προτύπων Σχολείων. Πρόσκληση, ωστόσο, για προαιρετική παρακολούθηση απευθύνεται και στους/στις υπόλοιπους καθηγητές/τριες Ξένων Γλωσσών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Αχαΐας (Ν. 5049/2023, αρθρ. 41).
Η εν λόγω επιμορφωτική συνάντηση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Προτύπου ΓΕΛ Πατρών με το Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών για την ανάπτυξη καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων, συνεργατικών δράσεων στο σχολείο, δράσεων διάχυσης καλών πρακτικών και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, καθώς και της χρήσης νέας τεχνολογίας.
Συντονίστριες θα είναι οι κυρίες Μαρία Μωραΐτη, ΠΕ06 και Μαρία Χριστοπούλου, ΠΕ06. Ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από Συμβούλους Μαθημάτων Ξένων Γλωσσών (εντός και εκτός Ν. Αχαΐας) καθώς και από Εκπαιδευτικούς των δύο Προτύπων Σχολείων. Στην Ιστοσελίδα του Προτύπου Γυμνασίου Πατρών και συγκεκριμένα στο link: https://peirapat.mysch.gr/?p=938, θα αναρτηθούν όλες οι λεπτομέρειες της Επιμορφωτικής Δράσης καθώς και το αναλυτικό Πρόγραμμα.
Για την Επιμορφωτική Δράση θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex και την τεχνική υποστήριξη θα αναλάβει ο καθηγητής ΠΕ86 του Προτύπου Γυμνασίου Πατρών, κ. Μπακόπουλος Νικόλαος. Η Δράση θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο αλλά και στις Ιστοσελίδες των δύο Προτύπων Σχολείων.
Θα δοθεί σχετική Βεβαίωση σε όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως παρακαλούμε να συμπληρώσουν έως και 19/12/2023 την ηλεκτρονική αίτηση https://forms.gle/miU7ptGiYqdSyGAC6 για να λάβουν στις 20/12/2023, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τον απαραίτητο σύνδεσμο της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex για τη συμμετοχή τους.

Χαιρετισμός Διευθυντή

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,
Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του σχολείου μας! Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που σας καλωσορίζω σε αυτό τον χώρο που αποτελεί μια ηλεκτρονική αντανάκλαση της κοινότητάς μας.
Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, να εμπνέουμε και να υποστηρίζουμε τους μαθητές μας σε κάθε βήμα τους. Μέσα από αυτόν τον ιστότοπο, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερώνεστε για τις τελευταίες ανακοινώσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις εκδηλώσεις και πολλά άλλα.
Η εκπαιδευτική μας ομάδα είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή μας και στην προετοιμασία τους για μια επιτυχημένη και φωτεινή μέλλουσα πορεία.
Μέσω της ιστοσελίδας μας, θέλουμε να διατηρούμε ζωντανή την επικοινωνία μεταξύ μας. Είμαι πάντα ανοιχτός στις απόψεις, τις ιδέες και τα σχόλιά σας. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να μας ενημερώνετε για οτιδήποτε θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στο σχολείο μας.
Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος της σχολικής μας κοινότητας και ανυπομονούμε να ζήσουμε μαζί μια αξέχαστη εκπαιδευτική περιπέτεια.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Γάκης

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

- Αίτηση
- Αίτηση για Όμιλο
- Δικαιολόγηση Απουσιών
- Υπεύθυνη Δήλωση
- Εγκριτικό Σημείωμα Εκδρομής
- Εγκριτικό Σημείωμα Προγράμματος